Kek Batik Mudah #phopbylinimohd  #batch17
Kek Batik Mudah #phopbylinimohd  #batch17

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Kek Batik Mudah #phopbylinimohd  #batch17 Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! RESEPI KEK BATIK MUDAH DAN SEDAP IKUT SUKATAN CAWAN Banyak-banyak kek, kek batik adalah antara kek yang paling mudah nak buat. Serius cakap, resepi kek batik memang senang dan sedap!

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook kek batik mudah #phopbylinimohd  #batch17 using 5 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek Batik Mudah #phopbylinimohd  #batch17:
  1. Get 300 gm biskut marie*patahkan kepada empat
  2. Ambil 1 cawan marjerin
  3. Sediakan 3/4 cawan gula
  4. Get 1 cawan serbuk koko
  5. Ambil 1 cawan air /susu cair

Kalau sebut resepi kek batik, susah saya nak jumpa yang betul-betul kena pada selera tekak ni. Nak beli , kadang-kadang dapat yang keras sebab tak cukup salutan coklat pada permukaan kek nya. Nasib baik lah ada Puan Nuralfilail, yang sudi memberikan cara buat kek batik A sampai Z,kalau anda mahukan. Cara buat kek batik mempunyai berbagai versi dan resepi mengikut selera masing-masing, biasanya biskut marie, coklat atau milo dijadikan bahan utama.

Penyediaan untuk memasak Kek Batik Mudah #phopbylinimohd  #batch17:
  1. Campur semua bahan kecuali biskut marie
  2. Masak api perlahan dan sentiasa kacau sampai sebati menggunakan whisk
  3. Bila dah berbuih masukkan biskut marie.. Kacau perlahan - lahan sehingga adunan mrnjadi pekat.. Kemudian tutup api
  4. Sediakan loyang saiz 6 dan lapik baking paper.. Tuang adunan tadi dan tekan padat

Nasib baik lah ada Puan Nuralfilail, yang sudi memberikan cara buat kek batik A sampai Z,kalau anda mahukan. Cara buat kek batik mempunyai berbagai versi dan resepi mengikut selera masing-masing, biasanya biskut marie, coklat atau milo dijadikan bahan utama. Dalam Tempoh PKP ni, mak-mak lebih kreatif dari biasa. Ye, itu yang ibu-ibu alami dalam tempoh PKP ni. Yelah, musim-musim berkurung dengan anak-anak ni, apa lagi yang perlu dibuat melainkan menyediakan makanan untuk anak-anak dan seisi keluarga.

So that is going to wrap it up for this special food kek batik mudah #phopbylinimohd  #batch17 recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.