Kek batik cheese merdeka #merdeka #chefzam
Kek batik cheese merdeka #merdeka #chefzam

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Kek batik cheese merdeka #merdeka #chefzam Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Atas kita lukis bendera. semangat kemerdekaan. Kek batik cheese merdeka #merdeka #chefzam. Terkenal dengan sikap peramah dna ringan tulang, Kak Munah juga pandai membuat. Ini pula kek batik indulgence Cheese akak bakers sekolah saya yang saya dah cuba rasanya kat sekolah pagi tadi-memang best rasanya! kek batik.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have kek batik cheese merdeka #merdeka #chefzam using 12 ingredients and 11 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek batik cheese merdeka #merdeka #chefzam:
  1. Ambil bahan2
  2. Sediakan 50 g Serbuk Koko
  3. Ambil 100 g Milo
  4. Get 100 g Gula Pasir
  5. Ambil 200 ml Air
  6. Prepare 100 g Mentega
  7. Prepare 2 bj Telur
  8. Prepare 400 g Biskut Marie - patah2kan
  9. Get lapisan cheese:
  10. Prepare 250 g Cream Cheese
  11. Ambil 1/4 cawan Gula Halus
  12. Sediakan 1 bj Telur Gred A

Hampa nak buat juai pon sesuai tau. Sebab dalam kek batik cheese ni ada penggunaan telur, jadi untuk hilangkan hanyir telur adalah gunakan esen vanilla. Selain tu, jangan lupa buang mata telur yang sebabkan bau hanyir. Cara untuk kenal pasti adalah tengok yang jenis berlendir merah dalam putih telur.

Penyediaan untuk memasak Kek batik cheese merdeka #merdeka #chefzam:
  1. CARA2: - 1. Campurkan koko, milo, gula & air ke dlm kuali. Masak dgn api yg sederhana, kacau sehingga larut.
    1. Masukkan mentega sehingga larut.
    1. Kecilkan api, masukkan telur & kacau sehingga pekat dalam 30 saat & padamkan api.
    1. Masukkan biskut dan gaul sehingga rata dan biskut di saluti sepenuhnya.
    1. Padatkan ke dlm loyang yg di alas dgn kertas aluminium.
  2. Untuk Cheese - - Putar kesemua bahan sehingga kembang & tuangkan ke atas kek batik tadi.
  3. Bakar 160C (api atas shj) selama 5 minit. (Aznie kukus je 10minit)
  4. Sejukkan di dlm peti sejuk sebelum di potong/hidangkan.
  5. Untuk yang ni.. Sebelum kukus Aznie lukis dulu.. terpulang nak lukis apa pun bole. Tak nak lukis pun bole…
  6. Bila dah sejuk siap tuk dihidangkan.

Selain tu, jangan lupa buang mata telur yang sebabkan bau hanyir. Cara untuk kenal pasti adalah tengok yang jenis berlendir merah dalam putih telur. So kali ni saya nak buat pulak kek batik biskut marie cheese. Actually resepi kek batiknya sama je cuma kali ni saya tambahkan cheese sebagai topping di atas kek ni untuk menambahkan lagi kesedapan kek batik ni. Kepada penggemar cheese, resepi ni adalah resepi yang wajib dicuba.

So that’s going to wrap this up with this special food kek batik cheese merdeka #merdeka #chefzam recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.