Plain Doughnut BM
Plain Doughnut BM

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Plain Doughnut BM Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have plain doughnut bm using 8 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Plain Doughnut BM:
 1. Ambil 2 cawan tepung hi protein / roti
 2. Prepare 1 sudu makan membukit gula pasir
 3. Ambil 1 sudu makan yis Mauripan
 4. Sediakan 3 sudu makan susu tepung
 5. Ambil 1 sudu teh rata serbuk penaik
 6. Prepare 1 biji telur
 7. Sediakan 1 cawan air sejuk (peti)
 8. Get 2 sudu makan marjerin pelangi
Penyediaan untuk memasak Plain Doughnut BM:
 1. Masuk semua bahan dalam tin BM. Tekan no.10 mode Dough. Nota = Sy tak letak garam sebab marjerin pelangi dah masin. Pastikan guna yis yg segar.
 2. Cukup setakat 25 minit sahaja (berbaki 1 jam 5 minit tertera di skrin), matikan BM. Mula kan uli sekali lagi juga sampai 25 minit sahaja dengan mode yg sama, no. 10 Dough.
 3. Nota = Guna BM perlu uli 2x (25 minit + 25 minit). Perlu matikan BM secara manual dan ulang lagi sekali.
 4. Bila dah habis uli 25 minit yg kedua, tumbuk doh utk keluarkan angin. Terus bentuk kan doh. Jarakkan dan tutup dengan plastik, rehatkan 10 minit. Doh akan kembang 2x masa rehat dan masa digoreng.
 5. Sy timbang 40g setiap satu doh, rounding seperti doh roti supaya bulat licin. Sentiasa alas tangan dan loyang dengan tepung sebab doh agak melekit.
 6. Angkat doh guna sudip, sebab kalau terkena jari akan kempis. Masukkan ke dalam minyak yg telah dipanaskan. Minyak perlu banyak. Api mesti kecil. Balik kan cuma sekali sahaja bila muka bawah kelihatan perang. Nota = Jika di balik-balik kan donat akan menyerap minyak.
 7. Tos dan biarkan 2-3 minit sebelum di tabur gula. Gunakan "dusting sugar" atau kastor. Sy guna gula biasa sebab dah kehabisan dusting sugar.

So that is going to wrap it up with this special food plain doughnut bm recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.