Kek batik Adam
Kek batik Adam

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Kek batik Adam ~Kek batik juga sesuai untuk dijadikan hidangan acara kenduri dan majlis. Bahkan tidak sedikit yang membuat kek batik sebagai hidangan untuk hari raya.

Kek batik Adam Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook kek batik adam using 6 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek batik Adam:
  1. Get 800 gm milo
  2. Prepare 2 pek biskut marie putih dipatah dua
  3. Ambil 5 biji telur
  4. Prepare 1 tin susu pekat - guna 3/4 shja supaya tidak terlalu manis
  5. Sediakan 250 gm butter
  6. Ambil (Loyang disapu dengan marjerin)

SAHAJA AKU BERNIAGA HARI INI KERANA ALLAH TAALA #orderbatikcakesbybitt #untuksebarangmajlisanda #. Tapi harini nak share resepi kek batik saya dah olah, paling simple, cukup rasa, tak keras sangat, tak lembut sangat, and nak potong pun senang. Sebab saya pernah wat yang takde letak air langsung, fuhh payah nak potong, sengal gigi makan sebab keras. Tak caya cube buat yang ni.

Cara-cara untuk memasak Kek batik Adam:
  1. Panaskan periuk, cairkan butter dgn api perlahan
  2. Masukkan susu, kacau hingga masak
  3. Masukkan telur, kacau hingga masak (telur utk melembutkan kek)
  4. Masukkan milo, kacau hingga sebati. (Jika nak tambah dark chocolate/koko pun blh)
  5. Masak sehingga pecah minyak. Masukkan biskut marie dan gaulkan hingga rata/sebati
  6. Angkat dan masukkan dlm loyang. Tekan sehingga padat.
  7. Biarkan hingga sejuk sebelum dipotong utk dihidang.

Sebab saya pernah wat yang takde letak air langsung, fuhh payah nak potong, sengal gigi makan sebab keras. Tak caya cube buat yang ni. Resepi kek batik simple dan confirm jadi. Limited Edition Print - Batik Cake. Limited Edition Print - Botany Cake.

So that’s going to wrap it up with this exceptional food kek batik adam recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.