Cekodok Pishang Waktu PKPP
Cekodok Pishang Waktu PKPP

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Cekodok Pishang Waktu PKPP Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook cekodok pishang waktu pkpp using 6 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Cekodok Pishang Waktu PKPP:
  1. Sediakan Pisang (Saya guna pisang Emas)
  2. Ambil 2 senduk Tepung Gandum
  3. Ambil 2 sudu kecil Tepung Beras
  4. Sediakan 2 sudu Gula
  5. Sediakan 1/2 sudu kecil Garam
  6. Sediakan 1 sudu kecil Baking Powder
Penyediaan untuk memasak Cekodok Pishang Waktu PKPP:
  1. Lenyekkan Pisang
  2. Masukkan Tepung Gandum, Tepung Beras, Gula, Garam & Baking Powder
  3. Gaul sebati semua bahan
  4. Goreng dalam Minyak.. Paras Minyak menutupi cekodok masa menggoreng. Angkat dan toskan minyak.

So that is going to wrap this up with this special food cekodok pishang waktu pkpp recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.