Kek batik leleh
Kek batik leleh

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Kek batik leleh Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Check Out Great Products On eBay. Contact Kek Batik Leleh on Messenger.

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can have kek batik leleh using 7 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek batik leleh:
 1. Get 500 g biskut marrie
 2. Ambil 250 g butter
 3. Prepare 1/2 susu pekat
 4. Get 2 cawan milo
 5. Get 1 cawan serbuk coco
 6. Sediakan 1 biji telur
 7. Ambil 1 sudu gula

Resepi kek batik cheese leleh ini menjadi pilihan kegemaran ayah dan anak-anak di Malaysia. Ini kerana kek ini mudah dibuat, tidak memerlukan banyak wang, dan ia lembut dan enak. Rias keju batik cair dan anda boleh mencuba sendiri di rumah kerana dia mudah. Anda boleh menghidangkan membuat kek ini acara ini bersama rakan-rakan atau keluarga.

Penyediaan untuk memasak Kek batik leleh:
 1. Cairkan butter
 2. Masuk kan susu cair kacau sehingga sebati
 3. Pukul telur, milo, serbuk coco dan gula sehingga semuanya sebati
 4. Masukkan ke dalam campuran butter dan susu tadi dan kacau sehingga semuanya sebati
 5. Masukkan biskut marrie. Kacau biskut tu bagi semua biskut bersalut coklat. Tutup api
 6. Masukan dalam loyang pastu tekapkan supaya mampat kek tu kemudian masukan ke dalam peti ais.

Rias keju batik cair dan anda boleh mencuba sendiri di rumah kerana dia mudah. Anda boleh menghidangkan membuat kek ini acara ini bersama rakan-rakan atau keluarga. Bagi anda yang ingin memberi hadiah kepada ibu atau. CociƱa First time cuba nak buat KEK BATIK COKLAT LELEH. Resepi asal : dari kak Ida Shahida (resepi ringkas) Kek Batik Double Chocolate.

So that is going to wrap this up with this special food kek batik leleh recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.