Kek batik leleh
Kek batik leleh

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Check Out Great Products On eBay. Contact KEK BATIK LELEH on Messenger.

Kek batik leleh Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can cook kek batik leleh using 6 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek batik leleh:
  1. Prepare Biskut marie
  2. Sediakan Setengah butter
  3. Sediakan 1 cawan serbuk koko
  4. Sediakan 1 cawan serbuk milo
  5. Prepare 1 cawan susu pekat
  6. Prepare Sedikit air

Ini kerana kek ini mudah dibuat, tidak memerlukan banyak wang, dan ia lembut dan enak. Rias keju batik cair dan anda boleh mencuba sendiri di rumah kerana dia mudah. Anda boleh menghidangkan membuat kek ini acara ini bersama rakan-rakan atau keluarga. Bagi anda yang ingin memberi hadiah kepada ibu atau.

Cara-cara untuk memasak Kek batik leleh:
  1. First, korang patahkan biskut marie and susun dalam loyang. Biskut tak kesah nak guna yang coffee or biasa.
  2. Then, cairkan butter. Masukkan susu, koko and milo. Bila dia dah sebati, biar dia betul2 panas baru isi atas biskut tu. So nanti bila siap, takde la kek batik tu keras. Sebab dia dah kembang kena yang kita masak panas tu.
  3. Pastu susun lagi biskut batik tu utk lapisan kedua. Repeat lagi step 1. Buat la berapa lapis korang nak.
  4. Last sekali utk topping tu, tambah la sikit lagi milo yang dibancuh dgn susu dan air. Baru dia meleleh. Kemudian tekan biskut tu bagi dia mampat. Sejukkan dalam peti and its ready to serve ❤️

Anda boleh menghidangkan membuat kek ini acara ini bersama rakan-rakan atau keluarga. Bagi anda yang ingin memberi hadiah kepada ibu atau. Dapatkan Juga: Resepi Kek Coklat Moist. Cara Membuatnya: Pukul telur sehingga hancur dan dan selepas itu, ketepikan telur itu dahulu. Apa yang best, dari kek batik asas, boleh jadikan kek batik cheese, kek batik oreo di atas permukaannya dan tambah lagi nutella.

So that’s going to wrap this up with this special food kek batik leleh recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.