Kek batik mudah
Kek batik mudah

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Kek batik mudah Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Support a Healthy Digestive System with Our All-Natural Fiber Supplements. Premium Blend of Chia, Flaxseed, Psyllium, and Aloe. Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders!

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have kek batik mudah using 5 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek batik mudah:
  1. Prepare 1 paket biskut marie (saya guna jenama Tiger)
  2. Get 1 buku butter 250g (saya guna jenama buttercup)
  3. Ambil 1/2 tin susu pekat
  4. Prepare 200 g milo
  5. Sediakan 1 sudu kecil esen vanila

Bila dah siap bolehlah makan sampai. Cara buat kek batik mempunyai berbagai versi dan resepi mengikut selera masing-masing, biasanya biskut marie, coklat atau milo dijadikan bahan utama. Ada juga menggunakan Nestum, biskut Oreo, biskut-biskut lain dan bermacam lagi mengikut kreativiti. Resepi Kek Batik Lembut Yang Sangat Sedap Dan Mudah.

Cara-cara untuk memasak Kek batik mudah:
  1. Patahkan biskut marie kepada beberapa bahagian
  2. Cairkan butter dan masukkan esen vanila
  3. Kemudian tambahkan milo ke dalam butter yang telah cair tadi, kacau sehingga butter dan milo sebati dan pekat
  4. Masukkan biskut marie yang telah dipatah-patahkan tadi ke dalam adunan butter & milo yang telah sebati. Gaul sehingga semua roti marie tadi bersalut dengan adunan milo.
  5. Then, letak dalam loyang. Mampatkan dan masukkan ke dalam fridge. Lepas dah sejuk boleh potong dan makan.. Selamat mencuba!

Ada juga menggunakan Nestum, biskut Oreo, biskut-biskut lain dan bermacam lagi mengikut kreativiti. Resepi Kek Batik Lembut Yang Sangat Sedap Dan Mudah. Kalau sebut resepi kek batik, susah saya nak jumpa yang betul-betul kena pada selera tekak ni. Nak beli , kadang-kadang dapat yang keras sebab tak cukup salutan coklat pada permukaan kek nya. Dalam Tempoh PKP ni, mak-mak lebih kreatif dari biasa.

So that is going to wrap this up with this exceptional food kek batik mudah recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.