Kek Batik Milo
Kek Batik Milo

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Kek Batik Milo Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

We served you with original taste Kek Batik Milo. Apabila telah cair, masukkan susu pekat. Resepi Kek Batik Milo Lembut Dan Mudah (Resepi Viral) Oleh Nabilah Ruza. Mencari resepi kek batik lembut yang sedap dan boleh dipercayai?

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have kek batik milo using 3 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek Batik Milo:
  1. Get Sebiji buttercup
  2. Ambil 200 gram Milo peket
  3. Get 30 keping Roti marie

Bagaimana tidak, kek batik mempunyai rasa yang unik dan menarik. Satu Malaysia dan tahu dengan keistimewaan kek batik ini. Ia adalah kek yang sangat senang untuk dibuat kerana hanya menggunakan biskut dan beberapa bahan lain. Istimewanya, kek batik biasanya tidak perlu dibakar dalam ketuhar.

Penyediaan untuk memasak Kek Batik Milo:
  1. Cairkan buttercup dengan menggunakan api yang sederhana
  2. Masukkan kesemua milo dan kacau sehingga menjadi likat. Kacau menggunakan api yang perlahan
  3. Tutup api dan masukkan 30keping roti marie yang telah dipatahkan ke dlm milo yang likat tadi. Kacau sehingga sebati
  4. Masukkan ke dalam loyang dan mampatkan. Dah siap!!!

Ia adalah kek yang sangat senang untuk dibuat kerana hanya menggunakan biskut dan beberapa bahan lain. Istimewanya, kek batik biasanya tidak perlu dibakar dalam ketuhar. Ia juga tidak memerlukan peralatan istimewa seperti 'mixer' atau alatan membuat kek yang lain. Korang boleh cuba pelbagai resepi kek batik ni. Hiasan di atasnya pula saya taburkan nestum atau korang boleh tambahkan coklat urai, hirisan kacang badam atau sebagainya mengikut kreativiti dan citarasa masing-masing.

So that is going to wrap this up for this special food kek batik milo recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.