Resepi Kek Batik Nestum Yang Mudah Dan Sedap
Resepi Kek Batik Nestum Yang Mudah Dan Sedap

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Resepi Kek Batik Nestum Yang Mudah Dan Sedap Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Ramai orang yang mencuba membuat kek enak ini. Resepi Kek Batik Nestum Paling Sedap, Mudah Dan Tanpa Telur Salam semua, resepi kek batik di antara resepi yang mudah nak buat sebenarnya. Kalau dulu guna bahan untuk buat kek batik, hanya asas saja seperti, biskut marie, serbuk koko, susu pekat.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook resepi kek batik nestum yang mudah dan sedap using 7 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Resepi Kek Batik Nestum Yang Mudah Dan Sedap:
  1. Prepare 300 gm coklat compound
  2. Ambil 400 gm biskut marie HWA TAI (biskut brand ni sedap)
  3. Get 1/2 cawan serbuk koko (lagi berkualiti lagi sedap)
  4. Sediakan 1 sudu besar gula pasir
  5. Get 1 tin susu cair
  6. Get 1 sudu besar butter (wani guna sudu makan)
  7. Ambil 3 x 1/2 cawan nestum

Kalau dah rasa nak makan memang usaha buat la kan. Dulu-dulu suka sangat lah buat pelbagai kek, kuih-muih. Tapi bila buat sendiri kek ni sebenarnya boleh timbul rasa gerun nak makan. Resepi Kek Batik Nestum Paling Sedap, Mudah Dan Tanpa Telur

Cara-cara untuk memasak Resepi Kek Batik Nestum Yang Mudah Dan Sedap:
    1. Biskut marie dipatah 2 - 2.Satukan coklat compound, serbuk koko, gula pasir, susu cair dalam satu kuali, buka api dan kacau perlahan sehingga semua bahan sebati - 3. Kacau sehingga adunan coklat mendidih, baru masukkan butter dan kacau sehingga butter cair - 4. Masa tahap ni, pastikan adunan coklat betul-betul mendidih lama sikit nak bagi pekat sebelum masukkan biskut marie.kacau selalu - 5. Kemudian, baru masukkan biskut marie dan gaul sehingga semua biskut disalut dengan coklat sehingga rata
    1. Tutup api dan baru masukkan nestum sikit -sikit, itu sebab buat 3 x 1/2 cawan. letak 1/2 cawan gaul rata dan letak lagi 1/2 cawan dan 1/2 cawan seterusnya.tak nak nestum digaul di tempat yang sama.. nestum kan cepat melekat. - 7. Tuang dalam loyang empat segi 8 x 8 " yang telah dialaskan dengan cling wrap..ratakan dan tekan biar padat.sejukkan semalaman baru potong.cara nak padatkan boleh rujuk gambar di sini
  1. Cara nak Padatkan dengan mudah dan tak nak melekat. Boleh baca di https://www.wanisukarno.com/2016/09/kek-batik-nestum.html

Tapi bila buat sendiri kek ni sebenarnya boleh timbul rasa gerun nak makan. Resepi Kek Batik Nestum Paling Sedap, Mudah Dan Tanpa Telur Salam semua, resepi kek batik di antara resepi yang mudah nak buat sebenarnya. Kalau dulu guna bahan untuk buat kek batik, hanya asas saja seperti, biskut marie, serbuk koko, susu pekat. Tapi sekarang dah macam - macam resepi untuk kek batik saja.

So that’s going to wrap this up for this exceptional food resepi kek batik nestum yang mudah dan sedap recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.