KEK BATIK MARIE CHEESE #Selangor #hitea
KEK BATIK MARIE CHEESE #Selangor #hitea

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! So kali ni saya nak buat pulak kek batik biskut marie cheese. Actually resepi kek batiknya sama je cuma kali ni saya tambahkan cheese sebagai topping di atas kek ni untuk menambahkan lagi kesedapan kek batik ni.

KEK BATIK MARIE CHEESE #Selangor #hitea Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook kek batik marie cheese #selangor #hitea using 14 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan KEK BATIK MARIE CHEESE #Selangor #hitea:
  1. Get Bahan kek batik
  2. Sediakan 1 paket biskut Marie (300g)
  3. Sediakan 2 cawan milo*
  4. Get 2 sdb serbuk koko*
  5. Ambil 1 cawan butter* (guna marjerin pun boleh)
  6. Prepare 3/4 cawan susu pekat manis* (suka manis boleh tambah)
  7. Prepare 1/2 cawan air panas*
  8. Get 2 biji telur
  9. Sediakan Bahan cheese
  10. Get 250 g cream cheese
  11. Prepare 80 g gula kastor
  12. Sediakan 1 biji telur gred A
  13. Ambil 2 sdb tepung gandum
  14. Get Filling blueberry

Tak lah keras sangat seperti sesetengah yang dijual tu. Teringin nak mencuba kek batik cheese tapi tak tahu mana nak dapat? jom cuba buat sendiri dengan resepi kek batik cheese ni. SOTONG; AYAM; KEK BATIK; HUBUNGI KAMI; Menu. Akhir sekali tuangkan topping cream cheese tu ke atas kek batik tadi.

Cara-cara untuk memasak KEK BATIK MARIE CHEESE #Selangor #hitea:
  1. Patahkan biskut marie menjadi 2 atau 4 bahagian. Sapu marjerin pada loyang petak 10' inci kalo bulat 9'inci dan lapik baking paper (pastikan pper tinggi lebih pada loyang yer) ketepikan
  2. Satukan semua bahan yang bertanda "*" dan masukkan ke dalam kuali atau periuk… Masak guna api sederhana perlahan…sentiasa kacau
  3. Apabila sudah sebati dan mendidih..masukkan telur..kacau lagi hingga sebati…bila sudah mendidih ganas..masukkan biskut marie yang dipatah² tadi..kacau bagi sebati.
  4. Dah siap tutup api dan terus masukkan dalam loyang..tekan² guna senduk bagi padat dan rata.
  5. Bagi bahan cheese pula… Pukul cream sheese hingga kembang..kemudian, masukkan telur dan pukul lagi 1 minit camtu.. Masukkan tepung..pukul satu minit…siap…
  6. Tuangkan crram cheese ke atas kek batik tadi… Ratakan…pipe filling yang disukai..
  7. Panaskan oven selama 10 minit.. Bakar api atas sahaja selama 20-25 minit (suhu 180 degree celcius)… Biar suam… Dan simpan dalam peti sejuk selama 1 jam.. Selamat mencuba :)

SOTONG; AYAM; KEK BATIK; HUBUNGI KAMI; Menu. Akhir sekali tuangkan topping cream cheese tu ke atas kek batik tadi. Untuk rasa balance, atas hiasan cream cheese boleh taburkan sedikit serbuk koko. Untuk resipi yang pertama, di sini kami tampilkan resipi kek batik biskut marie, iaitu salah satu resipi kek batik yang paling asas. Seperti yang kita tahu, resepi kek batik asasnya menggunakan biskut Marie dan serbuk milo.

So that is going to wrap this up with this special food kek batik marie cheese #selangor #hitea recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.