Kek batik cheese Leleh
Kek batik cheese Leleh

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

With Raja Ema, Mimi Lana, Lydiawati. Local Business Resepi kek batik cheese leleh ini menjadi pilihan kegemaran ayah dan anak-anak di Malaysia. Ini kerana kek ini mudah dibuat, tidak memerlukan banyak wang, dan ia lembut dan enak. Rias keju batik cair dan anda boleh mencuba sendiri di rumah kerana dia mudah.

Kek batik cheese Leleh Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook kek batik cheese leleh using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek batik cheese Leleh:
 1. Prepare 1 pck Biskut Merrie / di patah2kn
 2. Get 1 cwn butter
 3. Prepare 1 cwn susu pekat
 4. Ambil 3 sdm serbuk koko
 5. Get 1 cwn milo
 6. Sediakan 1/2 cwn air
 7. Get 2 sdm gula
 8. Get 1 btg cream cheese
 9. Ambil 1/2 kotak susu segar

Cara Membuatnya: Pukul telur sehingga hancur dan dan selepas itu, ketepikan telur itu dahulu. Kek Batik Cheese Viral Stay tuned Subscribe,like,comment and share. Kek batik keju (cheese) merupakan sebuah lagi jenis kek batik yang masih tidak perlu dibakar. Ia tetap lembut walaupun tidak menggunakan telur sebagai bahan.

Cara-cara untuk memasak Kek batik cheese Leleh:
 1. Panaskn kuali dn masukkn butter masak sehingga cair masukan susu pekat kacau masukkn serbuk koko,milo dn air kacau sehingga betul2 sebati dn pekat tutup api..masukkn biskut yg telah d patah2kn tdi kacau smpai semuanya sekata..
 2. Sediakn loyang lapis loyang dgn aliminium foil tuangkn adunan tdi ratakan dn tekan2kan..ok simpan dlm chil selamat 1 hingga 2 jam..
 3. Mixer cream cheese,susu pekat,susu segar mix smpai betul2 lembut..ok potong kek batik yg telah keras tdi simpan dlm bekas tuangkan adunan cheese Leleh ke atas kek batik da da siap 😊😊

Kek batik keju (cheese) merupakan sebuah lagi jenis kek batik yang masih tidak perlu dibakar. Ia tetap lembut walaupun tidak menggunakan telur sebagai bahan. Kek batik cheese juga boleh dibuat dengan cara keju diletakkan secara selang-seli. Untuk rasa seimbang, letak serbuk koko atas hiasan keju krim (cream cheese). KEK BATIK CHEESE YANG LEMBUT, CAIR DIMULUT Menjadi lumrah manusia untuk mencari sesuatu yang sedap untuk dimakan.

So that’s going to wrap this up for this special food kek batik cheese leleh recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.