Donat
Donat

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donat Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can have donat using 7 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donat:
 1. Get 100 ml air sejuk
 2. Prepare 1 biji telur gred A
 3. Get Sedikit garam
 4. Prepare 40 gm gula
 5. Get 250 gm tepung roti
 6. Get 5 gm yis
 7. Ambil 40 gm marjerin
Penyediaan untuk memasak Donat:
 1. Campur semua Bahan ke dalam bread maker.. uli selama 30 minit atau sehingga licin
 2. Timbang doh seberat 40 gm dan rehatkan selama 10 minit
 3. Bulatkan kemas dan Tekan dengan botol di tengah doh
 4. Biarkan kembang selama 45 minit
 5. Goreng api sederhana sekali balik sahaja
 6. Dah sejuk Gaul bersama gula kastor

So that’s going to wrap this up with this special food donat recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.