Churros bersama sos coklat
Churros bersama sos coklat

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Masukkan mentega dan tunggu hingga cair. Churros ni sedap kalau buat kudap-kudap waktu petang dengan family dan kawan-kawan.mana tak nyaa, snek hipster ni bukan je sedap malah simple sangat nak bua. Hi Semua, jom layan cara Che Nom buat Churros.yang bersalut cinnamon sugar.rangup sangat, dicicah bersama sos coklat yang pekat sedap. Buat minum petang memang terbaik lah.

Churros bersama sos coklat Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have churros bersama sos coklat using 10 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Churros bersama sos coklat:
  1. Prepare 1 cawan tepung gandum
  2. Get 1 cawan air
  3. Prepare 1 biji telur
  4. Sediakan 1 sudu besar butter atau marjerin
  5. Get 1/2 sudu gula pasir
  6. Sediakan Secubit garam
  7. Prepare Sos coklat
  8. Sediakan 2 sudu serbuk koko
  9. Sediakan 1/2 cawan susu pekat manis
  10. Prepare 1/2 cawan susu cair

Selamat mencuba resepi yang simple dan. Churros adalah snek yang selalu dimakan bersama dengan pelbagai jenis sos seperti sos coklat dan strawberi. Ianya sangat mudah untuk dibuat kerana cara pembuatannya yang ringkas serta bahan yang mudah untuk didapati. Churros berasal daripada Spain dan Portugal dan kini telah menjadi popular di sekitar Malaysia.

Penyediaan untuk memasak Churros bersama sos coklat:
  1. Sediakan periuk dan masukkan air, butter, garam dan gula. Didihkan.
  2. Apabila sudah mendidih, tutup api dan masukkan tepung gandum dan terus kacau sehingga kental.
  3. Kemudian masukkan pula telur dan kacau lagi hingga adunan sekata. Biarkan sejuk seketika.
  4. Ambil sedikit adunan dan masukkan ke dalam acuan acuan nozel dan tekan sehingga terbentuk churros. Buat sehingga habis.
  5. Panaskan minyak dan goreng churros dengan api sederhana supaya ia masak sekata dan rangup.
  6. Angkat dan sejukkan. Boleh dihidangkan bersama sos coklat atau tabur kan gula halus.
  7. Cara menyediakan sos coklat. Campurkan semua bahan dan masak cara double boil sehingga sebati dan pekat. Angkat dan sejukkan se elum di hidang bersama churros.

Ianya sangat mudah untuk dibuat kerana cara pembuatannya yang ringkas serta bahan yang mudah untuk didapati. Churros berasal daripada Spain dan Portugal dan kini telah menjadi popular di sekitar Malaysia. Resepi Churros Bersama Cinnamon Sugar dan Sos Coklat. Sekarang ni tengah musim orang berlumba-lumba buat chuross untuk santapan pagi atau minum petang. Macam biasalah kan, kite pun nak try jugek.hihihi.yang kite try ni resepi Churros tanpa telur bersama sos coklat. walaupun takde telur rasa churros tanpa telur ni tetap sedap, garing diluar, lembut.

So that is going to wrap this up for this special food churros bersama sos coklat recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.