Siakap Stim Limau
Siakap Stim Limau

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Siakap Stim Limau Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Read Customer Reviews & Find Best Sellers. Resepi siakap stim limau ni memang mudah disediakan, orang bujang pun confirm boleh buat. Ia adalah salah satu hidangan yang sangat terkenal di negara jiran kita, Thailand. Selain rasa dan baunya yang menyelerakan, ia juga sihat sebab tak menggunakan setitik minyak pun tau!

To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have siakap stim limau using 13 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Siakap Stim Limau:
 1. Get 1 ekor ikan siakap
 2. Ambil 2 kuntum pucuk jagung*
 3. Get 1 biji tomato*
 4. Get 1/2 biji bawang holand*
 5. Prepare 1/8 biji brokoli*
 6. Get 1/8 biji bunga kobis*
 7. Ambil 1/4 batang carrot*
 8. Ambil 4 biji cili api
 9. Get 1/2 batang cili merah
 10. Sediakan 5 biji limau kasturi
 11. Prepare 2 sudu besar pati limau nipis
 12. Ambil 1 sudu kecil garam
 13. Sediakan 1/2 sudu kecil serbuk perasa

Resepi Siakap Masak Stim Limau Thai. Cara-cara untuk kukus siakap: Bersihkan ikan siakap dan kelar bahagian sisi kedua belah ikan. Titik serai dan masukkan ke dalam perut ikan. Sementara menunggu, sediakan kuah untuk dituang ke atas ikan.

Penyediaan untuk memasak Siakap Stim Limau:
 1. Bahan diperlukan.
 2. Perasakan ikan bersama sedikit garam dan letak di dalam loyang.
 3. Potong dadu semua bahan bertanda *, cili api ketuk dan hiris nipis cili merah. Tabur di atas ikan.
 4. Perah limau kasturi dan asingkan bijinya. Campur bersama pati limau nipis dan tuang ke atas ikan. *jika mahu gunakan limau nipis sahaja boleh juga ya😉
 5. Panaskan pengukus dan kukus ikan 30minit atau sehingga masak. Selamat mencuba.

Titik serai dan masukkan ke dalam perut ikan. Sementara menunggu, sediakan kuah untuk dituang ke atas ikan. Cara-cara untuk kuah cili limau: Panaskan air di. Masukkan daun limau yg dikoyak, halia dan serai yg dipotong letakkan di bawah ikan yg dibelah. Resepi Ikan Siakap Stim Yang Mudah Dan Sedap!

So that’s going to wrap it up for this exceptional food siakap stim limau recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.