Siakap Stim Limau
Siakap Stim Limau

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Siakap Stim Limau Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Resepi siakap stim limau ni memang mudah disediakan, orang bujang pun confirm boleh buat. Ia adalah salah satu hidangan yang sangat terkenal di negara jiran kita, Thailand.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have siakap stim limau using 14 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Siakap Stim Limau:
 1. Ambil 1 ekor ikan siakap dibersihkan
 2. Prepare 2 ketul kiub pati ayam
 3. Ambil 5 sdb jus limau nipis
 4. Ambil (Hancurkan kiub pati ayam di dlm jus limau nipis dan perapkan pada ikan)
 5. Get 2 biji bawang besar
 6. Get 5 ulas bawang putih
 7. Ambil 1 sdb garam
 8. Sediakan 3 inci halia
 9. Get 3 batang serai
 10. Prepare 2 sdb gula
 11. Get 2 sdb sos ikan
 12. Prepare 10 biji cili padi
 13. Prepare 2 biji tomato
 14. Ambil Segenggam daun ketumbar

Jangn lupa bungkus dan cucuk aluminium foil di bahagian atas. Beliau berkongsi resepi, gambar dan cara-cara untuk memasak masakan ini dari awal sehingga ke akhir dan juga beberapa tips dan petua. Resepi Siakap Masak Stim Limau Thai. Cara-cara untuk kukus siakap: Bersihkan ikan siakap dan kelar bahagian sisi kedua belah ikan.

Cara-cara untuk memasak Siakap Stim Limau:
 1. Bersihkan ikan dan perapkan dgn kiub pati ayam dan jus limau.
 2. Hiris semua bhn2 diatas taburkan diatas ikan, masukkan sedikit air dan rebuskan sehingga masak.perisakan dgn garam dan gula, dan bubuhlah sos ikan.
 3. Apabila sudah masak.Bolehlah dihidangkan bersama nasi.

Resepi Siakap Masak Stim Limau Thai. Cara-cara untuk kukus siakap: Bersihkan ikan siakap dan kelar bahagian sisi kedua belah ikan. Titik serai dan masukkan ke dalam perut ikan. Sementara menunggu, sediakan kuah untuk dituang ke atas ikan. Cara-cara untuk kuah cili limau: Panaskan air di.

So that is going to wrap this up for this special food siakap stim limau recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.