Ikan Siakap Stim Limau
Ikan Siakap Stim Limau

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Resepi siakap stim limau ni memang mudah disediakan, orang bujang pun confirm boleh buat. Ia adalah salah satu hidangan yang sangat terkenal di negara jiran kita, Thailand.

Ikan Siakap Stim Limau Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have ikan siakap stim limau using 8 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Ikan Siakap Stim Limau:
 1. Ambil 1 ekor ikan siakap size sederhana besar
 2. Sediakan 1 batang serai (1/2 diketuk n 1/2 dihiris nipis)
 3. Sediakan 4 ulas bawang putih di mayang halus
 4. Get 1 tangkai daun ketumbar
 5. Ambil 2 biji limau nipis
 6. Get 4 cili padi diketuk /dihiris
 7. Prepare 1 sudu besar garam
 8. Ambil 1 sudu besar gula

Garam bukit yang bebas dari bahan kimia. Boleh cuba masak di rumah, restoren, bbq. Resepi Siakap Masak Stim Limau Lemon Menu resepi ini sememangnya resepi yang agak popular terutama kepada penduduk di Thailand yang berdekatan dengan muara sungai atau laut. Malah, di Malaysia. masyarakat Cina khususnya amat menggemari menu masakan stim seperti ini.

Penyediaan untuk memasak Ikan Siakap Stim Limau:
 1. Bahan2nya ialah:
 2. Masukkan akar ketumbar dlm perut ikan disertai dengan serai yang diketuk. Sedikit bawang putih yg dimayang halus.
 3. Lain2 bahan lebih tu bolehla hanya tabur sahaja dipermukaan ikan.
 4. Panaskan air kukusan
 5. Kukus selama 10 minit atau sehingga masak.
 6. Siap! Sedia untuk dihidang.

Resepi Siakap Masak Stim Limau Lemon Menu resepi ini sememangnya resepi yang agak popular terutama kepada penduduk di Thailand yang berdekatan dengan muara sungai atau laut. Malah, di Malaysia. masyarakat Cina khususnya amat menggemari menu masakan stim seperti ini. Che Nom nak share satu resepi sihat kegemaran CN, sesuai untuk yang tgh diet atau menu yg kalau minyak dah habis kat dapur, iaitu Siakap Steam Ala Thai. Titik serai dan masukkan ke dalam perut ikan. Sementara menunggu, sediakan kuah untuk dituang ke atas ikan.

So that is going to wrap this up for this exceptional food ikan siakap stim limau recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.