Donut Gula
Donut Gula

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Gula Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook donut gula using 10 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Gula:
 1. Sediakan Bahan A
 2. Ambil 2 sudu kecil gula
 3. Ambil 2 sudu kecil susu pekat
 4. Get 1/2 paket yis (apa2 jenama)
 5. Get 1 cawan air suam
 6. Sediakan Bahan B
 7. Ambil 3 cawan tepung gandum
 8. Get 3 sudu besar margerin
 9. Ambil 1 sudu kecil garam
 10. Sediakan Bahan B
Penyediaan untuk memasak Donut Gula:
 1. Sediakan bahan2. Campur bahan A. Kacau dan biarkan kembang selama 15 minit. Campur bahan B hingga menjadi seperti breadcrumbs.
 2. Setelah yis kembang masukkan ke dalam tepung tadi. Uli hingga sebati, bulatkan tutup dengan kain. Rehatkan selama 30minit hingga mengembang.
 3. Keluarkan dan tekap guna acuan atau apa sahaja yg berbentuk bulat.
 4. Biarkan naik sekali ganda.
 5. Panaskan minyak. Goreng dengan api sederhana.
 6. Sedia untuk dihidang

So that is going to wrap this up with this exceptional food donut gula recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.