Ikan siakap stim limau #maratonraya #ikan
Ikan siakap stim limau #maratonraya #ikan

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Ikan siakap stim limau #maratonraya #ikan Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Tumbuk hancur bawang putih bersama garam. Jangn lupa bungkus dan cucuk aluminium foil di bahagian atas.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have ikan siakap stim limau #maratonraya #ikan using 12 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Ikan siakap stim limau #maratonraya #ikan:
 1. Prepare 1 ekor ikan siakap
 2. Ambil 2 biji bawang merah
 3. Get 7 ulas bawang putih
 4. Get 1 inci halia
 5. Ambil 1 sudu besar sos tiram
 6. Sediakan 1 /2 sudu pes asam jawa
 7. Sediakan 1 ketul kiub pati ayam knorrs
 8. Prepare 2 btg serai
 9. Ambil 5-6 biji cili padi
 10. Ambil 3 biji limau nipis
 11. Get 1/2 sudu tepung jagung (masuk akhir sekali)
 12. Ambil Garam secukup rasa

Malah, di Malaysia. masyarakat Cina khususnya amat menggemari menu masakan stim seperti ini. Resepi Ikan Siakap Stim Limau Simple dan Mudah. Masakan ini adalah antara hidangan diet yang sesuai untuk dicuba. Rasa segar dengan masam limau dan gabungan semua bahan boleh buat ikan licin diratah begitu sahaja.

Cara-cara untuk memasak Ikan siakap stim limau #maratonraya #ikan:
 1. Ikan dicuci bersih dan dibuang sisik nya. Bawang, halia, lada, serai dihiris halus
 2. Masukkan ikan dan bahan yg sudah dihiris halus kedalam periuk kukus.Masukkan garam dan pati kiub ayam knorrs Masukkan 3 cawan air dan kukus lebih kurang 20 minit atau sehingga ikan masak. Perah limau nipis kedalam periuk, gaul rata.
 3. Akhir sekali masukkan tepung jagung dan gaul rata, tepung jagung berfungsi utk memekatkan kuah. Bolehlah ditutup api dan dihidangkan.

Masakan ini adalah antara hidangan diet yang sesuai untuk dicuba. Rasa segar dengan masam limau dan gabungan semua bahan boleh buat ikan licin diratah begitu sahaja. Titik serai dan masukkan ke dalam perut ikan. Sementara menunggu, sediakan kuah untuk dituang ke atas ikan. Masukkan daun limau yg dikoyak, halia dan serai yg dipotong letakkan di bawah ikan yg dibelah.

So that’s going to wrap this up for this exceptional food ikan siakap stim limau #maratonraya #ikan recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.