Donut Gebu
Donut Gebu

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Gebu Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook donut gebu using 8 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Gebu:
 1. Ambil 3 cawan tepung gandum
 2. Ambil 1 paket yis segera
 3. Get 1 cawan air suam
 4. Prepare 2 sudu besar susu pekat
 5. Ambil 1 sudu besar marjerin
 6. Prepare 1/4 sudu teh garam halus
 7. Ambil 1 cawan gula ising (salut pada donut)
 8. Prepare Minyak untuk menggoreng donut
Cara-cara untuk memasak Donut Gebu:
 1. Isikan tepung gandum dalam mangkuk yg besar untuk diuli. Masukkan marjerin, garam dan susu pekat, gaul sebati.
 2. Kemudian masukkan yis dan air suam sedikit demi sedikit. Uli sehingga adunan sebati. Lagi lama uli lagi gebu donut.
 3. Biarkan 10 minit bagi adunan kembang. Ulikan lagi dan bolehlah bentuk2 kan adunan ikut suka. Biasa bentuk roda. Biarkan adunan yg dibentuk selama 10 minit sebelum goreng.
 4. Panaskan minyak masak. Bila minyak dah panas, masukkan donut tadi. Minyak jangan terlalu panas. Goreng sampai keperangan.
 5. Angkat donut yg siap digoreng dan golek2kan dalam gula ising. Siap.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food donut gebu recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.