Jepuk/Cekodok Pisang Bolat²
Jepuk/Cekodok Pisang Bolat²

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Jepuk/Cekodok Pisang Bolat² Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Kekadang Cekodok kita terlebih pisang,kekadang keras. Setelah cuba banyak resepi,resepi nie mmg sesuai utk mn² yg sukakan Cekodok yg terasa pisang nye. Nak dapatkan Cekodok yg dalam gebu,luar rangup boleh try resepi ni😆 #goldenapron Cekodok Pisang or Jemput Jemput Pisang is classic breakfast or tea time treat in Malaysia. It's something that I had a lot.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can cook jepuk/cekodok pisang bolat² using 5 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Jepuk/Cekodok Pisang Bolat²:
  1. Prepare 2 cawan Pisang yg dilenyek
  2. Sediakan 1 cawan Tepung Gandum
  3. Prepare 1 sk Tepung Beras
  4. Sediakan 1 sb Gula
  5. Ambil Sedikit Garam

You could serve them in breakfast or evening snacks. Resepi cekodok pisang lembut, gebu, bulat. Cekodok, jemput-jemput atau dikenali dengan nama cucur adalah kuih yang paling simple dan paling mudah untuk dibuat. Sangat sesuai dicuba mereka yang baru belajar memasak.

Cara-cara untuk memasak Jepuk/Cekodok Pisang Bolat²:
  1. Campurkan bahan² sehingga bergaul rata.Boleh start menggoreng🎉
  2. Jemput adunan dgn menggunakan jari jemari,ulang sehingga adunan habis.
  3. Sesekali balik² kan cekodok kita,biarkan sehingga agak kehitaman.
  4. Taraaa,masa utk angkat. - - Siap!🎊🎉 - - Selamat Mencuba kawan².

Cekodok, jemput-jemput atau dikenali dengan nama cucur adalah kuih yang paling simple dan paling mudah untuk dibuat. Sangat sesuai dicuba mereka yang baru belajar memasak. Bahan utama cucur / cekodok ialah tepung gandum dan air. Ia biasanya ditambah dengan satu bahan perisa contohnya bawang (cucur bawang), ikan bilis (cucur ikan bilis), udang (cucur. Jemput-jemput pisang atau juga dipanggil sebagai cekodok pisang atau cucur pisang, merupakan campuran pisang dan gandum yang digoreng dalam minyak masak.

So that’s going to wrap this up with this exceptional food jepuk/cekodok pisang bolat² recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.