Donat Mini
Donat Mini

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donat Mini Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook donat mini using 7 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donat Mini:
 1. Get 3 cwn tepung
 2. Get 1 sudu makan marjerin
 3. Get 1 sudu makan mauripan
 4. Prepare 1 sudu makan gula
 5. Ambil 1 sudu makan susu pekat
 6. Get 1 cwn air suam
 7. Sediakan 1 cawan gula ising/gula kisar
Penyediaan untuk memasak Donat Mini:
 1. Sediakan bahan-bahan. Bancuhkan air suam,gula,susu pekat dan mauripan. Biarkan sehingga kembang.
 2. Satukan tepung gandum dan marjerin, sebatikan sehingga berderai atau seperti serbuk roti.
 3. Setelah mauripan kembang,masukkan kedalam tepung dan gaul sebati sehingga menjadi doh. Jika doh masih lembik,taburkan tepung sikit-sikit. Ulikan sehingga doh tidak melekat pada tangan.
 4. Tutup doh dengan plastik atau tutup periuk dan rehatkan dalam 10minit atau sehingga doh kembang atau lembut.
 5. Bahagikan doh kepada 2 bahagian. Taburkan sedikit tepung dan canaikan.
 6. Setelah doh dibentuk atau ditekap dengan acuan donat. Rehatkan sebentar supaya sedikit naik sebelum digoreng.
 7. Jika tiada acuan,bolehlah dibulatkan doh mengikut saiz yang dikehendaki,leperkan sedikit dan lubangkan ditengahnya. Lagi mudah bulatkan kecil-kecil dan goreng. Tentu anak-anak lagi tertarik dengan Donat Ball.
 8. Agkat dan sejukkan terlebih dahulu sebelum disalutkan dengan gula.Siap.

So that is going to wrap it up with this exceptional food donat mini recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.