Donat
Donat

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donat Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook donat using 11 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donat:
 1. Get Bahan A
 2. Prepare 2 cawan tepung gandum
 3. Prepare 2 sudu besar majerin
 4. Sediakan Bahan B
 5. Sediakan 3/4 air suam
 6. Ambil 2 sudu besar yis
 7. Ambil 1 sudu besar susu tepung
 8. Sediakan 2 sudu besar susu pekat
 9. Sediakan 1/2 sudu kecil garam
 10. Get C Bahan
 11. Sediakan 1 cawan gula ising atau gula halus *untuk disalutkan pada donat
Cara-cara untuk memasak Donat:
 1. Gaulkan 2 cawan tepung gandung dan 2 sudu besar majerin.
 2. Masukkan 2 sudu besar susu pekat, 1 sudu besar susu tepung, 1 sudu besar gula Dan 2 sudu besar yis, serta masukkan setengah sudu kecil garam kedalam 3/4 Air suam yang telah disediakan.
 3. Kacau semua bahan sehingga larut dan biarkan seketika sehingga yis mengembang.
 4. Kemudian masukkan bahagian B kedalam bahagian A.Uli sehingga tepung tidak melekat ditangan. Selepas itu ambil sedikit-sedikit untuk kita jadikan bulatan-bulatan kecil, dan lubangkan dia ditengah dengan menggunakan jari.
 5. Panaskan minyak, goreng dengan api sederhana, Bila sudah berubah menjadi warna keperangan,angkat dan salutkan dengan gula.
 6. Siap untuk makan,sedap dihidangkan bila panas-panas.

So that’s going to wrap this up for this special food donat recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.