Butterscoth mix fruit donut
Butterscoth mix fruit donut

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Butterscoth mix fruit donut Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have butterscoth mix fruit donut using 12 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Butterscoth mix fruit donut:
 1. Prepare Bahan A ;
 2. Get 250 gm Mentega
 3. Sediakan 180 gm Gula Kastor
 4. Prepare Bahan B;
 5. Sediakan 5 Biji Telur Gred A
 6. Get Bahan C;
 7. Sediakan 210 gm Self Raising Flour
 8. Sediakan Bahan D;
 9. Ambil 1 sk esen vanilla
 10. Get Pewarna biru
 11. Sediakan 1 sb Butterscoth Flavour
 12. Get Mix Fruit secukupya
Cara-cara untuk memasak Butterscoth mix fruit donut:
 1. Masukkan mentega kedalam mangkuk adunan,berserta dengan gula.Pukul sehingga kembang dan sebati.
 2. Masukkan telur satu persatu sehingga habis dengan 5 sudu makan tepung,(ambil dari 210gm) pukul sehingga berkrim.
 3. Masukkan lebihan tepung dan kacau adunan supaya sebati..Setelah itu,masukkan esen vanilla.Pukul sebati.
 4. Bahagikan kepada 2..1 warna biru + butterscoth dan 1 warna asal..dan masukkan ke dalam piping beg size L..
 5. Sediakan loyang donut,yang sudah digriskan dengan planta..Picitkan adunan sedikit warna biru,baru diikuti warna putih…
 6. Taburkan mix fruit keatas aduna putih..
 7. Panaskan terlebih dahulu oven dgn suhu 170•c,selama 10 minit..barulah bakar adunan donut selama 20 minit,atau sehingga masak..
 8. Terima kasih.dan selamat mencuba

So that’s going to wrap this up with this exceptional food butterscoth mix fruit donut recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.